ГоловнаПолітика

СК РФ створив спецпідрозділ для розслідування подій в Україні

Слідчі допитають "біженців з України"

СК РФ створив спецпідрозділ для розслідування подій в Україні

Слідчий комітет Російської Федерації створив спеціалізоване управління з розслідування "злочинів міжнародного характеру проти мирних громадян", скоєних на території України.

"Створене управління діятиме доти, поки всі українські військові та особи, які вчиняють злочини проти мирних громадян, не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. До роботи спецуправління залучатимуться всі слідчі підрозділи СК Росії, на території яких прибувають біженці з України", - сказано в повідомленні СК РФ.

В рамках кримінальної справи про "незаконні методи ведення війни на територіях Донецької та Луганської народних республік" Слідчий комітет Росії має намір отримати дані з космічних супутників різних країн, на яких зафіксовано характер руйнувань, їх кількість, а також місця дислокації українських військових формувань.

"Вже допитано низку російських громадян, в числі яких журналісти, звільнені з полону, а також українські біженці, які попросили притулку у Росії", - сказано в повідомленні.

Окрім того, Слідчий комітет Росії має намір дати правову оцінку діям глави МВС Арсена Авакова і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, 30 травня Головне слідче управління СК РФ порушило кримінальну справу стосовно "наразі невстановлених військовослужбовців Збройних сил України, а також осіб з числа Національної гвардії України і "Правого сектору" за фактами обстрілів міст Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших населених пунктів Донецької та Луганської області за ознаками застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

У відповідь Генеральна прокуратура України заявила, що повідомлення Слідчого комітету Російської Федерації про порушення кримінальної справи стосовно української армії не матиме жодних правових наслідків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram