ГоловнаПолітика

Турчинов на сході провів огляд нової військової техніки

Україна має намір почати виробництво бронетранспортерів "Дозор"

У середу, 4 червня, на військовому полігоні під Чугуєвом у Харківській області відбувся огляд важкої та спеціальної військової техніки, яка буде використовуватися українською армією, зокрема, під час антитерористичної операції на сході країни.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

У огляді взяли участь в.о. президента Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і командири батальйонів, які беруть участь у військових діях на сході країни.

Фото: Макс Левин

"Відомий БТР-4Е дуже добре показав себе під час подій на сході. Однак під час бойових дій виявилися деякі недосконалості техніки, які за допомогою експертів і конструкторів можна виправляти вдосконаленням нашої зброї", - сказав після завершення огляду в.о. Верховного головнокомандувача Олександр Турчинов.

Фото: Макс Левин

За його словами, саме поліпшені моделі вітчизняної техніки були представлені сьогодні на полігоні, серед них - спеціальні санітарні машини і бронетранспортер "Дозор".

"Малий бронетранспортер "Дозор"- у три рази дешевше, ніж БТР-4Е, він відмінно зарекомендував себе у польових умовах, і сьогодні цю машину дуже чекають в Нацгвардії", - сказав Турчинов.

Щоб налагодити масове виробництво "Дозорів", необхідно кілька місяців. При цьому Польща вже купила у України ліцензію на "Дозори", щоб поставити їх на озброєння своєї армії.

Фото: Макс Левин

Очікують, сьогодні Турчинов, Аваков та командири батальйонів відвідають штаб АТО під Слов'янськом. "Вчора була проведена масштабна військова операція, і результати дуже серйозні, знищені безліч терористів, і ми фактично очистили від них північ Донецької області. Сьогодні АТО набирає обертів, і, я впевнений, що найближчим часом ми з нашими військовими доб'ємося ще кращих результатів", - сказав Турчинов.

Фото: Макс Левин

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram