ГоловнаПолітика

Питання воєнного стану на Донбасі потрібно вирішувати після інавгурації Порошенка, - Ярема

Перший віце-прем'єр побоюється, що введення воєнного стану може нашкодити регіону

Питання воєнного стану на Донбасі потрібно вирішувати після інавгурації Порошенка, - Ярема
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Перший віце-прем'єр Віталій Ярема вважає, що питання введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях слід розглядати після інавгурації новообраного президента Петра Порошенка.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Кабміні, повідомляє РБК-Україна.

"Я впевнений, що коли новий президент отримає свої повноваження, ми проведемо термінове засідання РНБО. Я вважаю, що в рамках АТО можна проводити всі необхідні дії, а воєнний стан, який можуть увести на території Донецької та Луганської областей, може і сприяти, і зашкодити у вирішенні цього складного питання", - сказав віце-прем'єр.

Зокрема, Ярема зазначив, що воєнний стан обмежить громадянські права мешканців областей, які переважно підтримують проведення АТО.

"До цього питання потрібно підходити вкрай обережно", - резюмував Ярема.

Як відомо, інавгурація Порошенка відбудеться 7 червня.

Учора в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв виступив на підтримку введення воєнного стану в Луганській і Донецькій областях. Напередодні на підтримку введення воєнного стану на Донбасі виступив в.о. заступника голови Адміністрації президента, нардеп від "Батьківщини" Андрій Сенченко. Такий крок також підтримують фракція "Свобода" і кілька позафракційних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram