ГоловнаПолітика

Росія готує українські літаки в Криму для провокацій, - Коваль

8 літаків МіГ-29 у Криму почали активно готувати для використання на сході України

Росія готує українські літаки в Криму для провокацій, - Коваль

В Україні добре відомо про плани російської сторони використовувати для провокацій українські літаки МіГ-29, які залишилися в Криму.

Про це заявив в.о. міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль під час брифінгу за підсумками участі в засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони 3 червня в Брюсселі, повідомила прес-служба оборонного відомства,

"Сьогодні вночі ми отримали інформацію про те, що 8 літаків МіГ-29 Повітряних сил Збройних сил України, які залишилися на території тимчасово окупованої АР Крим і мають українську військову символіку на борту, почали активно готуватися для провокаційної мети - використання на сході нашої держави з метою показати, як Збройні сили України застосовують зброю по мирному населенню", - заявив він.

"Ця інформація поширена вітчизняними засобами масової інформації, отже, тепер російська сторона знає, що про її плани добре відомо", - додав Коваль.

Нагадаємо, лідери самопроголошених ДНР і ЛНР раніше неодноразово заявляли про те, що українські військові застосовують силу проти мирного населення. Українська сторона спростовує ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram