ГоловнаПолітика

НАТО закликало Росію повернути Крим Україні

За словами Расмуссена, Альянс вважає півострів частиною України

НАТО закликало Росію повернути Крим Україні
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликає Росію повернути Крим Україні.

"Анексія Росією Криму є незаконною, ми її не визнаємо, продовжуємо вважати Крим частиною України і закликаємо Росію повернути Крим Україні", - заявив він у вівторок у Брюсселі перед початком засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони країн-членів НАТО, повідомляє УНІАН.

Генсекретар НАТО впевнений, що правильний шлях до розв'язання української кризи - це дипломатичний шлях.

"Перший і дуже важливий крок у цьому напрямку для Росії - деескалація ситуації, перш за все, слід повністю відвести війська від українського кордону. Ми бачили ознаки початку такого відводу, але на українському кордоні ще залишаються десятки тисяч російських військових. Ці великі війська перебувають там безпідставно", - зазначив він.

Також Расмуссен вважає, що Росія повинна "припинити підтримувати збройні угруповання на Сході України, які захоплюють державні будівлі і, як ми бачили, також узяли в заручники спостерігачів ОБСЄ. Також частиною політичного рішення було б, якби Росія виконувала свої міжнародні зобов'язання. Це - першочергові кроки, які необхідно здійснити, якщо ми хочемо знайти довгострокове рішення кризи", - зазначив генсекретар НАТО.

Нагадаємо, Росія закликала НАТО зажадати від України припинити антитерористичну операцію у східних областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram