ГоловнаПолітика

Бондаренко: будівлі КМДА завдано збитків більш ніж на 20 млн грн

Мародери вкрали кондиціонери, техніку і навіть люстри

Бондаренко: будівлі КМДА завдано збитків більш ніж на 20 млн грн
Фото: kievcity.gov.ua

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко оцінює суму збитків у будівлі Київської міськради, розташованої на вулиці Хрещатик, 36, у понад 20 млн грн.

Про це він заявив у коментарі LB.ua.

"Сума збитків поки що точно невідома. Триває кримінальне розслідування фактів мародерства. Але можна спрогнозувати, що ця сума перевищуватиме 20 млн", - заявив він, зазначивши, що наразі цифра не остаточна.

За словами Бондаренка, у будівлі вирвана проводка, вивезені всі кондиціонери, комп'ютери, люстри, телевізори.

"Виняток тільки на одному поверсі, де була тернопільська сотня. Навіть у залі на четвертому поверсі, де з меркантильних мотивів нічого було вкрасти і продати, поламали термінали для голосування. Зараз проводиться розслідування за цими фактами", - сказав голова КМДА.

Разом з тим, як зазначає Бондаренко, у будівлі вже завершили ремонт, залишилося трохи оздоблювальних робіт.

"Сьогодні ми провели остаточні переговори з представниками штабу Віталія Кличка, щоб вони брали під охорону цю будівлю, тому Київська міськрада може починати роботу", - додав він. Бондаренко припускає, що штат міськради та КМДА, можливо, облаштується в будівлі на Хрещатику за тиждень-два.

"Київська держадміністрація укладе нову угоду про оренду приміщень з міськрадою, якій належить будівля, і почнеться нова робота", - зазначив він.

Весь час після звільнення будівлі на Хрещатику, за словами голови КМДА, будівлю охороняє афганська сотня Майдану.

"Ми знайшли спонсорів, щоб забезпечити сотні хоч якісь кошти... Міліцейська охорона втекла і не повернулася, хоча Київська міськрада укладала з ними договір і, очевидно, оплачувала ці послуги. Тому довелося самим якось виходити з положення. Сьогодні сотня Майдану, яка охороняє приміщення, познайомилася з тими людьми, які будуть цим питанням займатися зі сторони Віталія Кличка. А з Державною службою охорони, думаю, потрібно з'ясовувати ситуацію у судовому порядку", - вважає Бондаренко.

Нагадаємо, 24 квітня Київська міська державна адміністрація офіційно закрила будівлю Київської міської ради для проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram