>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Англійські ЗМІ: Платіні взяв гроші у Катару

Мішель готується до захисту

Англійські ЗМІ: Платіні взяв гроші у Катару
Фото: EPA/UPG

Президент УЄФА Мішель Платіні може бути замішаний в підкупі чиновників ФІФА перед голосуванням за визначенням країни-господині чемпіонату світу-2022, якою був у підсумку обраний Катар, стверджує The Telegraph. Мішель зустрічався з головним фігурантом корупційного скандалу Мохамедом бін Хаммамом. Зустріч відбулася незадовго до голосування. Сам Платіні ніколи не приховував, що свій голос він віддав саме Катару.

Нагадаємо, за інформацією The Sunday Times катарські шейхи заплатили 5 мільйонів євро функціонерам, які приймали рішення про долю ЧС. У підкупі чиновників ФІФА визначальну роль зіграли контакти колишнього керівника Азіатської конфедерації футболу Мохаммеда Бін Хаммама, який став посередником між Катаром та ФІФА.

Публікації в англійських ЗМІ викликали великий резонанс. Розглядом справи Катару буде займатися прокурор ФІФА з розслідування корупції Майкл Гарсія. Якщо факт підкупу підтвердиться, то ФІФА ініціює нові вибори країни-господині чемпіонату світу 2022 року. Фаворитом на нових виборах вважається Австралія.

Раніше французькі журналісти звинувачували Платіні в лобіюванні Катару. Президент УЄФА подібні публікації назвав брехнею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram