ГоловнаПолітика

Рада сьогодні займеться притягненням Царьова до кримінальної відповідальності

На засіданні ЦВК має офіційно назвати дату інавгурації Порошенка

Рада сьогодні займеться притягненням Царьова до кримінальної відповідальності
Фото: Степан Івахів

На сьогоднішньому пленарному засіданні Верховна Рада має намір дати згоду на притягнення депутата від фракції Партії регіонів Олега Царьова до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту. Також ВР має намір прийняти законопроект № 3042 про створення Державного бюро розслідувань.

Рада почне свою роботу із заслуховування інформації Центральної виборчої комісії про результати позачергових виборів президента 25 травня інформації про дату, час і місце проведення урочистого засідання парламенту, на якому

новообраний президент складе присягу українському народу.

Також на засіданні депутати заслухають доповідь прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про енергетичну безпеку держави та фінансово-економічну політику уряду.

Крім того, парламентарії мають намір знову розглянути законопроекти № 4784 про ліквідацію Державного земельного банку та № 2306 - про систематизацію законодавства у сфері електронної комерції.

У першому читанні депутати планують розглянути законопроекти № 4621 про заборону іноземцям брати участь у політичній діяльності в Україні та № 2237, що передбачає обмеження терміну оприлюднення рішень Європейського суду з прав людини в Україні 10 днями.

У другому читанні до розгляду запропонований законопроект № 0912 про інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів.

Нагадаємо, 30 травня Генеральна прокуратура внесла до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності трьох депутатів парламенту і перевіряє діяльність ще п'яти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram