ГоловнаПолітика

МЗС обурене заявою Кадирова про допомогу сепаратистам

У відомстві звинуватили Росію в експорті тероризму

МЗС обурене заявою Кадирова про допомогу сепаратистам
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ висловило занепокоєння заявами лідера Чечні Рамзана Кадирова, які підтверджують наміри продовжувати практику посилення лав терористів відповідними російськими спецпідрозділами.

"У зв’язку з почастішанням випадків проникнення в Україну озброєних бойовиків з території РФ, а також активізацією їх терористичної діяльності в Донецькій та Луганській областях, що становить загрозу життю і безпеці громадян України, МЗС України вкотре висловлює категоричний протест проти політики Кремля, спрямованої на військову, матеріально-технічну, економічну і фінансову підтримку терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Бойовики з цих організацій вчиняють акти вбивства, тортур та інших видів нелюдського поводження з цивільним українським населенням, захоплюють і руйнують об’єкти інфраструктури, займаються мародерством і грабіжництвом. Надаючи їм допомогу, російська сторона порушує зобов’язання, взяті на себе згідно з цілим комплексом міжнародних договірно-правових інструментів в галузі запобігання і протидії міжнародному тероризму", - підкреслили у відомстві.

У МЗС направлення на територію України з території Російської Федерації добре підготовлених і озброєних російських найманців кваліфікують не інакше як експорт тероризму на територію України.

"Вимагаємо від Російської Федерації невідкладно припинити організацію терористичної діяльності, підбурювання і надання будь-якої допомоги терористичним організаціям, що діють у східних областях України, в тому числі практику засилання російських збройних диверсійних груп на територію України", - заявили в МЗС України.

Нагадаємо, раніше Кадиров заявив, що до відправлення в Україну за умови відповідного наказу готові близько 74 тисяч добровольців з Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram