ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ МП перепросила УПЦ КП за розгром "козаками" храму в Перевальному

Олександр Драбинко називає дії нападників на храм УПЦ КП у Перевальному політичною провокацією

УПЦ МП перепросила УПЦ КП за розгром "козаками" храму в Перевальному
Фото: orthodoxy.org.ua

Секретар предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира владика Олександр (Драбинко) перепросив Українську православну церкву Київського патріархату за дії осіб, "які вважають себе представниками Московського патріархату" - за вчорашні події в Перевальному у Криму. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

"Звертаючись до наших братів у Христі, з якими ми сьогодні не маємо молитовного та євхаристійного спілкування, я щиро прошу вибачення за вчинене особами, які вважають себе представниками Московського патріархату, злодіяння і прошу їх проявити мудрість, утриматися від взаємних насильницьких дій щодо Української православної церкви", - зазначив він.

За його словами, 1 червня на багатостраждальній кримській землі відбулася подія, яка потенційно здатна зруйнувати міжконфесійний мир в Україні.

"Дії осіб, які проникли в храм УПЦ КП і вчинили там акт вандалізму, порушують не тільки закони України, на території якої стався цей прикрий випадок, а й вічні заповіді, а отже всі, хто брав участь у цій ганебній акції, є злочинцями і з погляду світського закону, і з погляду християнської етики та церковного права", - прокоментував митрополит ці події.

У зверненні також сказано, що блаженнійший митрополит Володимир завжди наголошував, що "рана церковного розділення може бути залікована виключно шляхом діалогу любові, виключаючи прояви насильства і примусу".

"Таким чином, особи, які вчинили напад на храм УПЦ КП, свідомо знехтували позицією предстоятеля Української православної церкви і порушили його волю", - додав Драбинко.

"Розглянувши дії нападників у контексті актуальної конфесійної ситуації, зазначимо, що вони мають усі характерні риси політичної провокації, метою якої є порушення крихкого міжконфесійного миру в нашій країні", - додав він.

Нагадаємо, в с. Перевальному Сімферопольського району самопроголошеної Республіки Крим вранці в неділю озброєні люди у формі російських козаків розгромили храм Покрову Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату. При цьому постраждали вагітна парафіянка і донька священика. Під час бійні вони знищили реліквії. Також була заблокована і розбита машина священика, якою він приїхав на службу.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram