ГоловнаПолітика

У Луганську штурмують прикордонників (оновлено)

Вогонь ведуть з квартир мирних жителів

У Луганську штурмують прикордонників (оновлено)
Фото: Скрин-шот с YouTube

Терористи штурмують управління Луганського прикордонного загону (Луганськ, квартал Мирний, 21).

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Близько 00.30 до управління Луганського ПЗ під’їхало біля 100 озброєних осіб, які розосередилися по периметру загону. Перша атака із застосуванням автоматів та підствольних гранатометів розпочалася біля 4 години та тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її успішно відбіли. Передислокувавшись, нападники знову розпочали атакувати. Цього разу із позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, по прикордонникам прицільний вогонь вели снайпера. Друга  і третя хвилі атаки також були відбиті. На території загону виникли осередкові пожежі. Серед прикордонників є поранені.

Зараз терористи продовжують стягувати сили та озброєння до управління загону. Станом на 7.00 їх вже близько 400 осіб. І озброєння помічені міномети  та ДШК. За наявною інформацією, терористи заблокували мешканців будинку, що знаходиться поруч із частиною, та ведуть вогонь із вікон квартир мирних жителів, що унеможливлює для прикордонників ведення прицільного вогню.

"На жаль, допомога від Збройних сил та інших правоохоронних органів відсутня", - йдеться у повідомленні.

Пізніше начальник прес-служби ДПС Олег Слободян повідомив РБК-Україна, що під час бою з терористами поранення отримали 7 прикордонників. За його словами, обстріл прикордонного загону з боку бойовиків станом на 8:30 триває.

"До того ж бойовики постійно зміцнюються, підтягують важке озброєння, їх чисельність зростає. Зараз їх вже близько 500. Підтримки армії, на жаль, немає. Але наші хлопці здаватися не збираються. Це все погано може скінчитися", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, весь минулий тиждень терористи штурмували прикордонників у Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram