ГоловнаПолітика

Командир батальйону "Донбас" зібрав 4 автобуси добровольців на Майдані

Їх очікують військова підготовка і "сухий закон"

Командир батальйону "Донбас" зібрав 4 автобуси добровольців на Майдані
Фото: Facebook

Командир батальйону спецпризначення "Донбас" Національної гвардії України Семен Семенченко на Майдані Незалежності в Києві зібрав 4 автобуси добровольців для вступу до лав батальйону. Про це повідомляють на сторінці батальйону у Facebook.

"Чотири автобуси мобілізованих майданівців відправлено командиром батальйону "Донбас" Семеном Семенченком на тренувальну базу Національної гвардії в Нові Петрівці. Їх очікує військова підготовка, "сухий закон", стрільби й інші цікаві справи. А головне - вони приєднаються до процесу звільнення Донецького і Луганського регіонів і наведення там порядку в післявоєнний час", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, сьогодні Семенченко прибув на Майдан Незалежності в Києві, щоб набрати охочих стати добровольцем батальйону.

Раніше, 29 травня батальйон "Донбас" офіційно оголосив посилену мобілізацію у свої лави.

Як уточнили в прес-службі батальйону, мобілізацію ведуть для набору максимальної кількості добровольців у батальйон, який умовно поділять на три частини. Перша увійде до складу Національної гвардії, підконтрольної МВС. Друга частина батальйону увійде в 24 батальйон територіальної оборони, підконтрольний Міноборони України. Третя його частина залишиться як загін народного ополчення і братиме участь в обороні 4 районів Західного Донбасу: Добропільського, Великоновоселківки, Красноармійського й Олександрівського.

Також повідомляли, що основними напрямками роботи батальйону будуть розвідувальні, протидиверсійні, штурмові операції; посилення охорони державних кордонів від диверсійних і терористичних груп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram