ГоловнаПолітика

ЦВК одержала всі оригінали протоколів окружкомів

Зокрема уточнені

ЦВК одержала всі оригінали протоколів окружкомів
Глава ЦИКа Михаил Охендовский у информационного табло
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія завершила прийом оригіналів протоколів окружних виборчих комісій з мокрими печатками, зокрема уточнених, і готова встановити офіційні результати позачергових виборів президента щонайпізніше 3 червня.

Комісія на засіданні в суботу прийняла останні 23 оригінали протоколів окружкомів із позначкою "уточнений", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Таким чином, 31 травня ЦВК повністю завершила розгляд питання порядку денного засідання про прийом і оголошення протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів на позачергових виборах президента України 25 травня", - йдеться в повідомленні.

За законом, ЦВК протягом 10 днів із дня голосування, але не пізніш ніж на третій день з дня отримання всіх протоколів окружних комісій про підсумки голосування, має встановити результати виборів президента України, про що слід  скласти відповідний протокол.

Отже, офіційні результати президентських виборів, які відбулися 25 травня, встановлять до 3 червня включно.

Як повідомляли, найбільшу кількість голосів на цих виборах набрав Петро Порошенко – за нього проголосували 54,7% виборців, які взяли участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram