ГоловнаПолітика

В Україну наступного тижня приїде делегація Пентагону

США подвоїли військову допомогу Україні

В Україну наступного тижня приїде делегація Пентагону

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що наступного тижня в Україну прибуде делегація Пентагону - силового відомства країни.

Про це він сказав в інтерв'ю "Зеркалу недели".

"За останні три місяці ми подвоїли розмір бюджету американської військової допомоги Україні. Особливий акцент зроблений на підвищенні боєздатності українських прикордонників та їх можливості захищати кордони своєї країни. Я очікую, що ця допомога буде збільшуватися. Наступного тижня сюди повинна прибути делегація Пентагону, яка зустрінеться з представниками уряду України, щоб обговорити, як найкращим чином використовувати американську підтримку в оборонній сфері України в наступні місяці та роки", - сказав Пайєтт.

При цьому він заявив, що найкращий шлях для захисту України - це стати економічно розвиненою, суверенною європейською державою.

Нагадаємо, в середу, 28 травня, переможець президентських виборів Петро Порошенко заявив, що Україна потребує прямої військової допомоги від США, на зразок тієї, яку надала Америка союзникам під час Другої світової війни (програма ленд-ліз). Проте наступного дня представник держдепу Дженніфер Псакі зазначила, що Адміністрація США як і раніше не збирається розглядати можливість надання прямої військової допомоги Україні.

Раніше влада США передала 330 тисяч комплектів сухих пайків для Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram