ГоловнаПолітика

На півночі Луганщини з'явилися мародери, одягнені у форму Нацгвардії

Силовики заявляють, що у Сватовому немає жодного гвардійця

 На півночі Луганщини з'явилися мародери, одягнені у форму Нацгвардії
Архивное фото
Фото: Кузьма Джунь

У Сватовому, найбільшому місті на півночі Луганської області, мародерствують злочинці, переодягнуті у форму Національної гвардії, повідомляє прес-служба цього військового формування.

"У селищі Сватове Луганської області, неподалік від міста Ізюм, невідомі злочинці, переодягнувшись у формений одяг бійців Нацгвардії, чинять протиправні дії стосовно місцевого населення і займаються мародерством. Офіційно повідомляємо, що в зазначеному населеному пункті військовослужбовці Національної гвардії України не несуть служби та не виконують будь-яких службових завдань", - сказано в повідомленні на

сайті Нацгвардії.

На думку силовиків, повідомлення про мародерство гвардійцями - це спроба вплинути на мирне населення та створити негативний імідж українських силових структур.

Сватове де-факто нині є адміністративним центром Луганської області. Тут зараз базується керівництво регіону, зокрема, в.о. губернатора. Українська влада зараз контролює лише кілька районів на півночі Луганської області.

Нагадаємо, 28 травня

у Донецьку мародери розтрощили місцевий гіпермаркет торговельної мережі METRO Cash & Carry. Бойовики ДНР весь день виносили товари з гіпермаркету. На місці злочину були присутні міліціонери, які спостерігали за пограбуванням, не втручаючись.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram