ГоловнаПолітика

МЗС Росії обурилося підтримкою АТО в Україні посередником ОБСЄ

Сепаратисти взяли у полон дві місії спостерігачів ОБСЄ

МЗС Росії обурилося підтримкою АТО в Україні посередником ОБСЄ
​Вольфганг Ишингер
Фото: gordonua.com

Міністерство закордонних справ Росії обурене тим, що Вольфганг Ішингер, який донедавна був посередником Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) по Україні, підтримав антитерористичну операцію на сході.

Про це йдеться у повідомленні російського МЗС.

"Здивовані останніми висловлюваннями з українського питання дуже шанованого в Росії німецького дипломата Вольфганга Ішингера, колишнього представника швейцарського чинного голови ОБСЄ на "круглих столах" національного діалогу в  Україні. Відвертий подив викликали трансльовані через німецьку пресу погляди В.Ішінгера щодо певного "міжнародного супроводу" російсько-українського діалогу, голослівні звинувачення на нашу адресу стосовно "недостатнього контролю кордону". А заклики до "активізації антитерористичної операції" на південному сході просто обурюють", - сказано в ньому.

Російське МЗС вважає, що місія ОБСЄ повинна активізувати свою роботу у бунтівних регіонах України. "Важливо також продовжити висунуту чинним швейцарським головуванням ініціативу організації "круглих столів" за участю людей, що мають реальний вплив на місцях, з метою врегулювання внутрішньоукраїнського кризи", - сказано в ньому.

Нагадаємо, Ішингер більше не виконуватиме роль посередника ОБСЄ. Мандат Ішингера спочатку обмежувався 25 травня, а продовжити його він не зміг через свою зайнятість. Кандидатура нового посередника ОБСЄ ще не визначена.

Зараз на сході України затримано відразу дві групи спостерігачів від ОБСЄ. Одна з них утримується у Слов'янську, інша - у Сєвєродонецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram