ГоловнаПолітика

Україна може відкликати миротворців із-за кордону для боротьби з сепаратистами

Відповідний план розробляється, але поки критичної необхідності немає

Україна може відкликати миротворців із-за кордону для боротьби з сепаратистами
Фото: http://tsn.ua

Україна може повернути з-за кордону військових з місій ООН для боротьби з сепаратистами на сході.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, повернення миротворців залежить від політичного рішення вищого керівництва держави.

"Це питання відпрацьовується і відповідний план розробляється. Але такої критичної необхідності повертати наші миротворчі підрозділи з ДР Конго та Ліберії зараз немає, - підкреслив заступник начальника головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генштабу ЗСУ полковник Андрій Ординович. - Якщо ситуація буде ускладнюватися і буде більш загрозливою, продовжуватиметься ескалація і буде прийнято відповідне політичне рішення, щоб їх повернути, ми це завдання виконаємо, в залежності від того, як ми досягнемо консенсусу з ООН", - підкреслив він.

Як повідомили РИА Новости в департаменті миротворчих операцій ООН, рішення про повернення українських миротворців за кордону для участі в операції на сході країни Київ може прийняти сам.

"ООН покладається на добровільний внесок країн-членів військовослужбовцями та обладнанням. За рішення про виведення окремих з'єднань відповідають національна влада", - зазначили у прес-службі департаменту.

Згідно зі статистикою департаменту на офіційному сайті, серед українських миротворців за кордоном знаходяться 496 військовослужбовців, 20 військових експертів та 80 поліцейських. Вони знаходяться у Демократичній Республіці Конго, Ліберії, Косово, на Кіпрі, у суданському регіоні Аб'ей, у Південному Судані та Кот -д'Івуарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram