ГоловнаПолітика

Посередник ОБСЄ в Україні покинув свою посаду

Вольфганг Ішингер відповідав за проведення круглих столів національної єдності

Посередник ОБСЄ в Україні покинув свою посаду
​Вольфганг Ишингер
Фото: gordonua.com

Німецький відставний дипломат Вольфганг Ішингер, призначений посередником Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні, більше не виконуватиме цю роль.

Про це пише російське видання "Коммерсантъ" із посиланням на Роланда Блесса - представника секретаріату голови ОБСЄ, президента Швейцарії Дідьє Буркгальтера.

За його словами, мандат Ішингера обмежувався 25 травня, а продовжити його він не зміг, зважаючи на свою зайнятість. Кандидатуру нового посередника ОБСЄ ще не визначили.

Колись авторитетного німецького дипломата, який нині є головою Мюнхенської конференції з безпеки, Ішингера призначили переговірником від ОБСЄ на початку травня,щоб налагодити діалог в Україні. Його першочерговим завданням була організація серії круглих столів у рамках національного діалогу між владою та сепаратистами. Переговори в такому форматі передбачалися "дорожньою картою" з урегулювання української кризи.

Усього за участю Вольфганга Ішингера пройшли три круглі столи: у Києві, Харкові та Миколаєві. Представники самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" в переговорах участі не брали.

Нагадаємо, 28 травня віце-прем'єр України Володимир Гройсман в ефірі одного з місцевих телеканалів пообіцяв, що влада продовжить проводити круглі столи в рамках ініціативи ОБСЄ. "Буде ще серія круглих столів, консультації", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram