ГоловнаПолітика

"Демальянс" оголосив безстроковий протест і вимагає перерахунку голосів

Партія вимагає перерахунку на всіх проблемних дільницях Києва

Активісти партії "Демократичний альянс" разом із прихильниками розбили під Київською міською територіальною виборчою комісією намет і планують залишатися тут, поки не виконають їхніх вимог про перерахунок голосів на всіх проблемних дільницях Києва.

Про це повідомив голова київської організації "Демальянсу" Ярослав Юрчишин, пише РБК-Україна.

"Ми вимагаємо провести перерахунок на всіх проблемних дільницях Києва, де ми зафіксували відмінності в первинних протоколах і кінцевому результат. Якщо під час перерахунку голосів виявлять невідповідності - ми будемо вимагати перерахунку по всьому місту, тому що це підстава засумніватися в адекватному результаті виборів", - сказав він.

Протест, Демальянс
Фото: DemAlliance
Протест, Демальянс
Фото: DemAlliance

Юрчишин додав, що в разі розбіжностей із зафіксованими районними та міською виборчими комісіями результатами партія вимагатиме порушити кримінальні справи та покарання всіх винних у фальсифікаціях.

Згодом партія на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Київська міська ТВК частково задовольнила скаргу "Демальянсу" і зобов'язала Оболонську районну виборчу комісію провести перерахунок голосів на дільниці 800535.

Раніше партія "Демальянс" повідомляла про те, що фальсифікують вибори в Голосіївському районі Києва. А в 31 окрузі в Оболонському районі спостерігачі зареєстрували більш ніж 60 актів про порушення під час голосування.

В.о. президента Олександр Турчинов доручив ЦВК негайно перерахувати голоси на виборах депутатів Київради на всіх виборчих дільницях Києва.

А фактичний переможець на виборах президента України Петро Порошенко вважає, що "те, що відбулося з підрахунком голосів на виборах у Київраду, є неприйнятним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram