ГоловнаПолітика

В Артемівську бойовики оточили міськвиконком

У ДНР кажуть, що вимагають від влади міста скликати позачергову сесію

В Артемівську бойовики оточили міськвиконком
Фото: Hromadske.tv

В Артемівську Донецької області озброєні бойовики приблизно опівдні розосередилися біля будівлі міськвиконкому.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на очевидця.

За його словами, близько 11.30 п'ятниці "група з кулеметника і 8 автоматників, разом з підприємцем Андрієм Гонтарєвим, який брав участь у захопленні Володарки (с.Прасковієвка, де в середині березня проросійські активісти заблокували виїзд з території копальні і не дозволили українським військовим вивезти зброю зі складів, - ред.) фактично захопили виконком".

За словами очевидця, поруч з виконкомом також перебувають і співробітники міліції, проте жодних дій щодо озброєних осіб не вчиняють. На прохідній виконкому також знаходиться черговий співробітник міліції, однак і він не реагує на наявність зазначених осіб.

Водночас, за словами чергового у відділі міліції, вони "працювати сьогодні не будуть". "Зі зверненнями до правоохоронців сказали звертатися в понеділок", - повідомив очевидець.

Водночас, у штабі так званого народного ополчення Донбасу повідомили, що озброєні особи не штурмують міську раду, а "пікетують" її з метою скликати позачергову сесію.

"Зараз йдуть переговори з владою міськради. Жодного штурму адміністративної будівлі немає. У місті тиша і спокій", - заявили в штабі. За словами представників штабу, зараз біля міськради Артемівська близько 30 "активістів Донецької народної республіки". Окрім того, аналогічні переговори представники "ДНР" вестимуть і в головному управлінні міліції Артемівська.

Нагадаємо, 27 травня озброєні представники "ДНР" звільнили будівлю виконкому в Артемівську, а також прибрали шини, які знаходилися біля будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram