ГоловнаПолітика

Турчинов вимагає від силовиків перевірити результати виборів до Київради

Пашинський побачив ознаки "злочинної змови" проти "Демократичного альянсу"

Турчинов вимагає від силовиків перевірити результати виборів до Київради
Фото: president.gov.ua

Виконуючий обов'язки президента Олександр Турчинов вимагає від органів прокуратури, МВС та СБУ проведення ретельної перевірки підрахунку голосів на виборах до Київради.

Про це повідомив в. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський, передає "РБК-Україна".

"Фальсифікація та ознаки злочинної змови проти цієї партії очевидні. Організована група негідників хоче зірвати проходження цієї партії до Київради", - сказав Пашинський.

За його словами, "Демократичний Альянс" - партія, яка довела свій патріотизм на Майдані.

"Двоє активістів цієї партії - Андрій Мовчан та Устим Голоднюк були вбиті під час подій 18-20 лютого, захищаючи свободу та демократію України. Вони віддали своє життя, щоб в Україні більше ніхто і ніколи не смів фальсифікувати результати виборів. Той, хто краде голоси на виборах, - хоче красти у киян землю, податки, бюджет. Це зрада Майдану, це зрада", - додав він.

Центральній виборчій комісії доручено негайно провести перерахунок голосів на виборах до Київради на всіх виборчих дільницях Києва, додав в.о. голови АП.

За словами Пашинського, всі посадові особи, які причетні до фальсифікації голосування, або ті, хто перешкоджає перерахунку голосів, підлягають відстороненню від своїх службових обов'язків, затриманню та кримінальному переслідуванню.

"Прізвище кожного злочинця, всіх виконавців та замовників мають бути оприлюднені", - резюмував в. о. голови АП.

Нагадаємо, на 31 окрузі в Оболонському районі спостерігачі зареєстрували більше 60 актів про порушення під час голосування.

Раніше партія "ДемАльянс" повідомила про те, що фальсифікуються вибори у Голосіївському районі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram