ГоловнаПолітика

Міліція розслідує обстріл автомобіля військовослужбовців у Харківській області

Внаслідок обстрілу загинув один солдат, двоє - поранені

Співробітники міліції почали розслідувати обстріл терористами 29 травня вантажівки з військовослужбовцями в Харківській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Згідно з повідомленням, 29 травня біля кордону Харківської та Донецької областей невідомі обстріляли з вогнепальної зброї колону військовослужбовців внутрішніх військ.

Внаслідок інциденту загинув 19-річний солдат.

Ще двоє військовослужбовців 1992 і 1995 року народження отримали поранення різного ступеня тяжкості і були доставлені до лікарні.

У зв'язку з цим Ізюмська міжрайонна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом обстрілу вантажівки з військовослужбовцями.

Кримінальне провадження зареєстровано Ізюмським міським відділом Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області за ч.3 ст.258 Кримінального кодексу (терористичний акт, що призвів до загибелі людей).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в.о. міністра оборони Михайло Коваль повідомив, що за час проведення антитерористичної операції на сході України з військовослужбовців Збройних сил України загинули екіпажі вертольотів, а також бійці аеромобільних військ. Відповідаючи на уточнююче питання про те, десятки це, або сотні загиблих, він сказав: "Боронь Боже. Трохи більше, ніж два десятки".

Раніше журналіст Аркадій Бабченко повідомляв, що бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" обстріляли колону силовиків у Харківській області, неподалік від Ізюма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram