ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко має намір будувати метро на Троєщину

Новий мер Києва зібрався добудувати Подільський міст за півтора року

Кличко має намір будувати метро на Троєщину
Фото: www.dyvys.in

Новообраний мер Києва Віталій Кличко, на відміну від глави Київської міськадміністрації Володимира Бондаренка, має намір будувати метрополітен на Троєщину.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

"Воно будуватиметься. Для того, щоб побудувати міст на Троєщину, потрібно 4,5 млрд грн... За ці півтора року зможемо побудувати міст. Якщо відверто, "Київміськбуд" освоює 1 млрд грн на рік. Чи зможе він реалізувати за півтора року міст? Ми сподіваємося", - заявив Кличко.

Бондаренко в інтерв'ю LB.ua заявив, що метрополітен для Києва зараз - занадто дороге задоволення і запропонував будувати замість нього гілку швидкісного трамвая.

"Для мене важливо, щоб розмови про Троєщину не закінчилися порожніми розмовами. Метро туди запустити неможливо. Це коштує 20 млрд, а у нас бюджет міста - 12,5 млрд. Тому ми вперше в Україні за принципом "лего" пускаємо з Троєщини на правий берег гілку, коли на коліях буде не дві рейки - а чотири. Дві для метро і дві для трамвая. Запустити трамвай коштує 2,6 млрд, такі гроші ми знайдемо. А перевозити можна таку саму кількість людей і в такому ж темпі", - сказав він.

Нагадаємо, Троєщина розташована на північному сході Києва, в районі проживає понад півмільйона жителів. Проект щодо включення Троєщини в мережу метрополітену розробили ще в минулому столітті, проте через брак грошей будівництво досі не розпочато.

Загальна вартість будівництва гілки метро на Троєщину оцінюється більш ніж у $2 млрд. Гроші для нього планували взяти в кредит у російського Зовнішекономбанку. З урахуванням нинішніх відносин між Україною і Росією ця позика виглядає малореальною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram