ГоловнаЕкономікаФінанси

У 15 найбільших банках почалися стрес-тести

Аудитори дізнаються про реальний стан українських банків

У 15 найбільших банках почалися стрес-тести
Фото: Макс Левин

В 15 найбільших українських банках почалися стрес-тести.

Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

"З метою посилення довіри до банків України та забезпечення фінансової стабільності банківської системи Національний банк України почав діагностичне обстеження 35 найбільших за розміром активів банків України. На сьогодні банки першої групи уклали договори з аудиторськими фірмами, і з 26 травня 2014 року у зазначених банках почалася діагностика", - йдеться у повідомленні.

До числа найбільших українських банків входять ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, "Дельта", "Аваль", Укрсоцбанк, ПІБ, Сбербанк Росії, ПУМБ, Надра Банк, Альфа-Банк, "Фінанси та Кредит", ВТБ, Укрсиббанк, Укргазбанк.

Банки з групи великих почнуть діагностувати 15 липня.

До неї входять Брокбізнесбанк, VAB, ОТП, Креді Агріколь Банк, "Фінансова ініціатива", Фідобанк, "Південний", Імексбанк, "Форум", ІНГ Банк, Родовід Банк, "Хрещатик", "Київська Русь", Златобанк, Південкомбанк, Універсалбанк, ВБР, БТА, Укрінбанк, банк "Кредит Дніпро". Варто зазначити, що три з цих банків - Брокбізнес, "Форум" та Південком - вже оголошені неплатоспроможними, і в них працює тимчасова адміністрація.

За результатами стрес-тестів банки розроблятимуть програми капіталізації або плани реструктуризації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram