ГоловнаПолітика

Слов'янські бойовики збили ще один вертоліт (оновлено)

За попередніми даними, загинули всі, хто був на борту

Журналіст Артем Шевченко, який перебуває серед українських військових у Слов'янську, повідомив, що бойовики збили вертоліт сил антитерористичної операції.

"Втратили ще один вертоліт. Уранці він привіз на (гору, - ред.) Карачун вантаж, на зворотному шляху їх збили. За попередніми даними всі, хто був у вертольоті, включно з екіпажем, загинули. Скільки - стане відомо пізніше", - написав він у "Фейсбуці".

Про збитий вертоліт пише у "Фейсбуці" і Юрій Касьянов

"Щойно збили вертушку над Слов'янськом. Хлопці, з якими я ще півтори години тому курив, розмовляв, обмінювався жартами, завантажував вертоліт - загинули... Деяких, здавалося, знав цілу вічність... "Вісімка" йшла на Карачун (Телецентр), навантажена продуктами, питною водою, бронежилетами... Сіла нормально, вивантажили вантаж, узяла на борт бійців, які летіли на відпочинок, і через кілька хвилин після зльоту вибухнула... Ракета чи постріл із гранатомета... Під час удару об землю вибухнули баки... На фото - той самий вертоліт, той самий вантаж, кулемети бортстрільця", - написав він.

Керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов у коментарі LB.ua сказав, що не може ні підтвердити, ні спростувати інформацію про збитий вертоліт.

Нагадаємо, 2 травня бойовики у Слов'янську збили один армійський вертоліт (один з пілотів загинув), а інший підбили. Тоді ж підбили ще один вертоліт, що належить держслужбі з надзвичайних ситуацій.

25 квітня бойовики підірвали на аеродромі в Краматорську вертоліт Мі-8 Збройних сил України.

5 травня терористи підбили вертоліт Збройних сил, пілот залишився живий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram