ГоловнаПолітика

У Криму зникли ще 2 проукраїнських активістів

На півострові тривають розправи над інакодумцями

У Криму зникли ще 2 проукраїнських активістів
http://investigator.org.ua
Фото: Тимур Шаймарданов

У Криму пропали два активісти громадської організації "Український дім" - сімферопольці Тимур Шаймарданов та Леонід Корж.

Про це

"Центру журналістських розслідувань" повідомили координатори організації "Український дім".

За їх словами, 25 травня Тимур Шаймарданов під час зустрічі активістів повідомив, що Леонід Корж зник - з ним не вдається зв'язатися по телефону і його місцезнаходження невідоме вже протягом 3-4 днів.

Вранці наступного дня, 26 травня, Шаймарданов пішов з дому і не повернувся. За словами його цивільної дружини, Тимур мав намір піти до Чорноморського банку реконструкції та розвитку. Після цього він більше не виходив на зв'язок і його місцезнаходження родичам та друзям не відомо.

Як повідомив виданню лідер української громади Криму та організації "Український дім" Андрій Щекун, Шаймарданов вів активну громадську діяльність та брав участь у акціях проти окупації Криму.

Видання зазначає, що з листопада минулого року в Криму різко збільшилася кількість порушень свободи слова, вираження думок - аж до викрадень та фізичних розправ над інакомислячими в особі журналістів та громадянських активістів.

За моніторингом "Центру журналістських розслідувань", протягом місяця у Криму були викрадені або незаконно затримані 3 журналістів, 12 активістів та десять військовослужбовців. Багатьох т. зв. "самооборона Криму" утримувала у підвалах республіканського військкомату. Доля двох військових та трьох активістів досі невідома. Ті, кого вдалося звільнити, публічно заявили про те, що в полоні їх били, морили голодом, стріляли по них з травматичної та вогнепальної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram