ГоловнаПолітика

У Слов'янську та Краматорську стріляють (оновлено)

У Міноборони стверджують, що бойовики ділять сфери впливу.

У Слов'янську та Краматорську стріляють (оновлено)
Фото: Facebook / Roman Burko

У Слов'янську та Краматорську Донецької області почалася повномасштабна антитерористична операція із застосуванням артилерії та авіації.

Про це пише "ОстроВ" з посиланням на джерела та очевидців.

"У Слов'янську та Краматорську почалася великомасштабна АТО. Йде обстріл вогневих позицій бойовиків з повітря, працюють установки залпового вогню "Град", - розповів співрозмовник агентства.

"Так, йде АТО. Містом носяться "швидкі". А бойовики спеціально заходять у житлові квартали, роблять залпи по українських позиціях і ще до того, як наші відкривають вогонь у відповідь, виїжджають з цього місця. А наші, виходить, б'ють по житловим кварталах. До речі, реальні бойовики (квадратні мужики, які віддавали команди) з міста пішли, залишилися наші 20-річні ідіоти та товстозаді 45-50-річні мужики з добродушними обличчями", - розповідає інший співрозмовник "Острова".

У свою чергу, у Твіттері "Вільний Слов'янськ" користувачі пишуть: "Кажуть, що з Черевковки не випускають людей, ніби як йде наступ з вертольотами та літаками".

"У районі залізниці лунають вибухи та автоматні черги. Кажуть, поставили знаряддя у 66-му та 70-м садку", - додає користувач.

Також повідомляється, що пропадає мобільний зв'язок, оскільки мережа перевантажена.

Згодом керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов повідомив "Українську правду", що стрілянина у Слов'янську - через міжусобиці бойовиків.

"Бойовики між собою влаштували розбірки. Триває перерозподіл сфер впливу. Місто по периметру під контролем українських силовиків", - заявив він.

Селезньов спростовує можливість використання установок "Град" українськими силовиками в зоні АТО.

"Ні. Установок "Град" немає. Сили АТО контролюють ситуацію в регіоні. Завдання терористів - постійні провокації з жертвами. Завдання АТО - знищити бойовиків із найменшими втратами для мирного населення, наголошую - з найменшими втратами. Тому говорити, що використовуються "Гради", - це щонайменше некоректно", - наголосив Селезньов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram