ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк не вірить, що Росія хоче газового компромісу

Прем'єр вважає, що РФ хоче домогтися ескалації ситуації

Яценюк не вірить, що Росія хоче газового компромісу
Фото: www.kmu.gov.ua

Навіть якщо українська сторона виплатить свої газові борги, накопичені станом на 1 квітня, Росія все одно зробить все, щоб відключити поставки газу.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на Саміті з енергетичної безпеки в Берліні в середу, 28 травня, повідомляє прес-служба уряду.

"Російська мета - не вирішити проблему, а домогтися ескалації ситуації. Ми не віримо словам - ми віримо діям. Починаючи з анексії Криму, я маю певні сумніви, що Росія хоче компромісу", - сказав він.

Зокрема, він зазначив, що Росія вимагає від України платити за газ за ціною, яка не має нічого спільного з ринковою. "Яка причина того, що Росія подвоїла ціну на газ? Тому що їй не подобається уряд? Не подобається прозахідний вибір українців? Ми платимо політичну ціну", - сказав він.

При цьому Яценюк запевнив, якщо Росія погодиться на компроміс на ринкових умовах, Україна сплатить свої рахунки та борги.

Нагадаємо, Єврокомісія вважає, що для досягнення компромісу між "Нафтогазом" та "Газпромом" перший крок має зробити Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram