ГоловнаЕкономікаДержава

Україна хоче сформувати єдину з ЄС політику щодо "Газпрому"

Яценюк побоюється, що Росія спробує поділити країни ЄС газовим питанням

Україна хоче сформувати єдину з ЄС політику щодо "Газпрому"
Фото: www.kmu.gov.ua/

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що Україна та Європейський Союз повинні сформувати і проводити єдину політику щодо "Газпрому". Про це він сказав на Саміті з енергетичної безпеки в Берліні в середу, 28 травня, повідомляє прес-служба уряду.

"Разом з ЄС ми готові - і це наша спільна відповідальність - сформувати єдину об'єднану енергетичну політику та не дозволити нікому використовувати енергетику як засіб впливу, як новий тип зброї. Ми твердо переконані, що це наше спільне завдання - захистити себе. Інакше російський "Газпром" зробить те, що робив кожен раз: розділить ЄС, запропонує вигідні умови одним країнам, спробує отримати від них певну підтримку та покарає інші країни", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що Україна зі свого боку готова надати доступ до газотранспортної системи як країнам Європейського союзу та США, так і росіянам.

"Якщо ми будемо діяти спільно - ми досягнемо успіху", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, на початку березня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що країни ЄС повинні купувати російський газ не окремо, а централізовано - через Брюссель. Система загальних закупівель газу, на його думку, не дозволить більше Росії тиснути на окремі країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram