ГоловнаПолітика

Екс-заступник голови КМДА намагається відібрати перемогу в кандидатки від УДАРу, - спостерігач

Спостерігачі заявляють про фальсифікації в окрузі у Києві

Екс-заступник голови КМДА намагається відібрати перемогу в кандидатки від УДАРу, - спостерігач
Александр Пузанов
Фото: Макс Левин

У 58 виборчому окрузі в Шевченківському районі Києва намагаються фальсифікувати результати виборів на користь кандидата-самовисуванця Олександра Пузанова - стверджує офіційний спостерігач у цьому окрузі.

"Пузанов у пресі вже повідомляє про те, що він переможець виборів (у газеті «Вести» від 27.05. була інформація про це - LB.ua), тоді як, за нашими даними, він поступається кандидату від УДАРу Юлії Лимар. Різниця становить близько 1000 голосів", - заявила спостерігач від Демократичної партії Юлія Цимбал в ексклюзивному коментарі LB.ua.

За даними спостерігачів, із 16 дільниць Пузанов програє на 14.

«За нашими підрахунками, Юлія Лимар набирає 3364 голоси, Олександр Пузанов - 2471 голос», - говорить Цимбал.

Ці результати, очевидно, не влаштовують Пузанова, і він подав скарги про визнання виборів недійсними на всі дільницях, де він програв. А на деяких вимагає перерахунку голосів.

«Можливо, він (Пузанов - LB.ua) щось хоче в перерахунку зробити, - припускає спостерігач. - Комісії будуть розглядати його скарги після затвердження протоколів».

Разом з тим, за словами Цимбал, вона спостерігала різні провокації на дільницях цього округу.

«Зокрема, на 989 ділянці цього округу було чимало порушень. Не збігалися контрольні талони з бюлетенями. Це стосувалося близько 100 талонів. Коли почали вимагати звірки талонів зі списками виборців, то голова комісії зчинила скандал і зажадала видалення офіційних спостерігачів із дільниці. Викликала міліцію. Правоохоронці не могли нас вигнати, але ми писали пояснення. Очевидно, їй хтось дав вказівку, бо вона вибігала і говорила з кимось по телефону в цей момент», - заявляє Цимбал.

Комісія ж перераховувала бюлетені, однак, додає Цимбал, спостерігачів до цього процесу не допустили.

Олександр Пузанов, 1977 року народження, безпартійний, тимчасово не працює. У 2003 році заснував і очолив юридичну фірму «Пузанов та Партнери». Наприкінці червня 2010 року Пузанова призначили заступником голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького. Йому доручили взаємодію з правоохоронними органами, а також питання внутрішньої політики, комунальної власності, запобігання корупції. У квітні 2014 року розпорядженням київського міського голови Володимира Бондаренка звільнено з посади. ЗМІ називають Олександра Пузанова людиною, близькою до колишнього глави Адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна.

Про Юлію Володимирівну Лимар, яка висувалася в цьому окрузі, відомо лише те, що вона 1985 року народження, має вищу освіту, безпартійна. Тимчасово не працює. Проживає в Києві, висувалася від Київської міської організації політичної партії «УДАР». За повідомленнями ЗМІ, до цього працювала заступником начальника відділу з питань банкрутства в Головному управлінні юстиції в Київській області.

У прес-службі УДАРу кореспонденту LB.ua не змогли нічого повідомити про Юлію Лимар, а скерували в київську міську організацію партії, де телефон не відповідав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram