ГоловнаПолітика

Порошенко попросив ЄС відкласти підписання УА

Раніше передбачалося, що заключну частину угоди підпишуть у червні

Порошенко попросив ЄС відкласти підписання УА
Фото: focus.ua

Переможець президентських виборів в Україні Петро Порошенко попросив керівництво Європейського Союзу дати йому більше часу для підписання договору про асоціацію.

Про це Wall Street Journal з посиланням на "більш ніж півдесятка" дипломатів, знайомих зі змістом бесід, які Порошенко мав у понеділок з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу та президентом Європейської ради Германом ван Ромпеєм.

Того ж дня увечері голова адміністрації ван Ромпея Дідьє Сьювз на зустрічі з дипломатами повідомив, що Порошенко просив дати йому більше часу для підписання договору про асоціацію. Обраний президент сказав, що сам повернеться до цього питання, коли ситуація буде відповідною, додав Сьювз.

Співрозмовники видання також повідомили, з посиланням на Сьювза, що Порошенко зажадав виключити будь-які згадки про асоціацію між сторонами із заяви ЄС стосовно України, яка була опублікована в ніч на середу за підсумками саміту організації.

Два помічники Баррозу підтвердили виданню, що він обговорював з Порошенком угоду про асоціацію. За словами співрозмовників, обраний президент України дав зрозуміти, що не відмовляється від цих планів, але не став називати конкретних термінів для їх реалізації.

Нагадаємо, раніше передбачалося, що заключна - економічна - частина угоди буде підписана у червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram