ГоловнаПолітика

АП: розслідують рейдерські дії проти Sky Mall і УкрСиббанку

Робоча група Адміністрації президента відзвітувала про роботу за два місяці

АП: розслідують рейдерські дії проти Sky Mall і УкрСиббанку
Фото: rian.ru

Робоча група Адміністрації президента з боротьби з рейдерством домоглася відкриття кримінальних проваджень за фактами рейдерського захоплення кількох великих підприємств.

Про це повідомляє сайт президента.

"Відкрито кримінальні провадження за фактами рейдерського захоплення й інших протиправних дій щодо таких підприємств, як: ТРЦ "Sky Mall" і ТРЦ "Район", ПрАТ "Дніпровська пристань", "Лівобережжяінвест", ТОВ "Ресторан Беркут", ВАТ "УкрСиббанк", ЗАТ "Житомирські ласощі", ПП "Білдгрупменеджемент" і т.д.", - сказано в повідомленні.

Тривають перевірки спроб рейдерського захоплення будівель і споруд КП "Київський іподром", майна Національної спілки письменників України, незаконних дій прокуратури Київської області, спрямованих на захоплення виробничих потужностей ВАТ "Забір'я".

Робоча група також зверталася до Генпрокуратури у зв'язку з позбавленням членів ОСББ "Гришко-8" права власності на приміщення, в якому розмістився торговий центр. Зараз питання розглядають у суді, а прокуратура міста Києва подала заяву про долучення до розгляду справи з метою захистити права мешканців будинку.

Окрім того, робоча група скерувала в ГПУ та у Вищу кваліфікаційну комісію суддів звернення за фактами участі суддів у рейдерських схемах.

Також робоча група попросила Генпрокуратуру провести комплексну перевірку стану функціонування автоматизованої системи документообігу в господарських судах на предмет незаконного втручання в її роботу.

Нагадаємо, робочу групу Адміністрації президента з питань посилення протидії рейдерству створили майже два місяці тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram