ГоловнаПолітика

МЗС: сепаратисти захопили місію ОБСЄ

Місцеперебування групи з чотирьох іноземців не відоме

МЗС: сепаратисти захопили місію ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що чотири іноземці - члени спеціальної моніторингової місії ОБСЄ захоплені сепаратистами в Донецькій області.

"Так, їх утримує одна з груп проросійських угруповань, і зараз триває робота з їх звільнення", - повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи захоплено представників ОБСЄ.

За його словами, правоохоронні органи України створили оперативну групу, яка працює над цим.

"Ми далі в контакті з моніторинговою місією ОБСЄ, тісно співпрацюємо з правоохоронними органами", - повідомив представник МЗС.

Перебийніс також уточнив, що представників ОБСЄ утримують "озброєні, проросійськи налаштовані особи, і зараз місцеперебування групи не відоме".

Як повідомляли, спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні втратила зв'язок з однією з груп, що працюють у Донецькій області. До складу групи, з якою втрачено контакт, входять чотири людини: громадяни Естонії, Швейцарії, Туреччини й один підданий Данії. Зв'язок із ними урвався 27 травня ввечері.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram