ГоловнаСвіт

Мадуро: США хочуть "підрізати крила" Росії ситуацією в Україні

Лідер Венесуели вважає, що Вашингтон хоче отримати контроль над постачанням російського газу

Мадуро: США хочуть "підрізати крила" Росії ситуацією в Україні
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що ситуація на сході України - результат політики США, спрямований на те, щоб "підрізати крила" Росії й отримати контроль над постачанням російського газу.

Про це 28 травня повідомляє державний телеканал Venezolana de Televison.

"Дай Боже, щоб Україна знайшла свій шлях і запанував мир. Нехай США і Європа приберуть свої руки від України, щоб ця країна змогла знайти єдність і мир", - заявив Мадуро у своїй традиційній телепрограмі "У контакті з Мадуро".

За словами лідера Венесуели, події в Україні - результат втілення планів Заходу, спрямованих на "оточення" Росії. "Заходу завжди було важливо зв'язати Росію. Існує план оточити її, зв'язати їй руки, підрізати їй крила", - сказав він.

"Україна кілька разів стикалася з так званою кольоровою революцією, м'яким переворотом. Востаннє - кілька місяців тому, коли за підтримки західних ЗМІ оголосили про зміщення легітимного президента. Його змістили за тією самою моделлю, за якою вони хотіли змістити мене", - заявив Мадуро.

Він також наголосив, що вважає метою політики США щодо України "контроль над постачанням російського газу". За його словами, "пси війни" не пробачили Москві того, що вона запобігла збройній інтервенції США і НАТО в Сирію. Президент Венесуели також заявив, що спроба такого самого "м'якого перевороту", який нібито відбувся в Україні, у Венесуелі провалилася, проте йому доводиться "залишатися насторожі" через "загрозливу політику північноамериканської імперії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram