ГоловнаПолітика

ЄС закликав Росію відвести війська від кордону з Україною

У Європі стурбовані правами людини в Криму

ЄС закликав Росію відвести війська від кордону з Україною

Евросоюз закликає Росію відкликати війська від кордону з Україною.

Про це йдеться в заяві глав держав і урядів ЄС, схваленій на неформальному засіданні в Брюсселі.

"Ми очікуємо, що Російська Федерація співпрацюватиме з новообраним і легітимним президентом, продовжить відведення збройних сил від українських кордонів і використовуватиме свій вплив на озброєних сепаратистів для деескалації ситуації в східній Україні", - йдеться в заяві.

Вони також закликали Росію почати чесний і відкритий діалог з українською владою для пошуку вирішення політичної кризи. У документі глави держав і урядів вкотре засудили анексію Криму і Севастополя та підкреслили, що не визнають її. Окрім того, вони зазначили, що стурбовані погіршенням ситуації з правами людини в Криму.

У заяві також йдеться про те, що триває робота Єврокомісії та європейської служби зовнішніх зв'язків над можливими новими санкціями щодо Росії.

"...Погодилися продовжити підготовку до можливих подальших кроків на цій основі у разі, якщо події вимагатимуть цього", - підкреслили лідери країн-членів ЄС.

Крім того, в заяві висловлюється готовність продовжувати економічну допомогу Україні, допомогу в забезпеченні її енергетичної безпеки.

Нагадаємо, вчора в НАТО заявили, що російські війська, можливо, поступово відходять від українського кордону, однак значна кількість російських військовослужбовців як і раніше залишається біля кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram