ГоловнаПолітика

США підтримали боротьбу української влади проти терористів

Держдеп бачить безпосередній зв'язок між Москвою і проросійськими бойовиками на сході України

США підтримали боротьбу української влади проти терористів

Офіційний Вашингтон вважає правильними і підтримує дії українського уряду в боротьбі з озброєними угрупованнями проросійських сепаратистів на сході та забезпеченні порядку в регіоні.

Про це зазначила представник Державного департаменту США Джен Псакі, повідомляє Укрінформ.

"Ми залишаємося занепокоєні діями проросійських сепаратистів проти цивільного населення на сході України. Ми підтримуємо зусилля уряду України у відновленні спокою, а також кроки, спрямовані на забезпечення порядку", - зазначила представник Держдепу.

Вона запевнила, що у Вашингтоні ретельно стежать за подіями в Україні і перебувають у тісному контакті з українською стороною. Спікер також зазначила, що США очікують "тісної співпраці з обраним президентом України Петром Порошенком і народом України".

Водночас Псакі висловила стурбованість із приводу зникнення на Донбасі групи спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у складі чотирьох спостерігачів зі Швейцарії, з Естонії, Туреччини та Данії, закликавши російську сторону "використати свій вплив на бойовиків, щоб негайно звільнити представників ОБСЄ".

При цьому Псакі зазначила, що в Держдепі бачать безпосередній зв'язок між Москвою та проросійськими бойовиками на сході України. Це питання, за її словами, зараз розглядають в адміністрації США і найближчим часом йому дадуть оцінку.

Раніше сьогодні перший віце-прем'єр Віталій Ярема заявив, що антитерористична операція триватиме на сході України до повного знищення бойовиків.

Нагадаємо, сили АТО висунули ультиматум бойовикам у Донецьку, повідомивши, що якщо ті не здадуться, по їхніх об'єктах буде завдано удару з високоточної спеціальної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram