ГоловнаСвіт

Правоцентристи здобули перемогу на виборах до ЄП в Австрії

Австрійські "зелені" домоглися найкращого результату за весь час існування партії

Правоцентристи здобули перемогу на виборах до ЄП в Австрії
Фото: www.yugopolis.ru

Офіційно оголошено попередні підсумки виборів до Європарламенту в Австрії, які підтвердили неофіційні результати: згідно з ними, найбільшого успіху на виборах домоглася правоцентристська Австрійська народна партія, повідомляє інформаційне агентство АПА.

У МВС оголосили, що на виборах традиційно лідирує правоцентристська Австрійська народна партія (OEVP) з 27,3% голосів, яка отримає 5 місць у Європарламенті. Стільки само мандатів, але з 24,2% голосів, отримає Соціал-демократична партія Австрії (SPOE).

Правонаціоналістична Австрійська партія свободи (FPOE) отримала підтримку 20,5% виборців і подвоїть свою присутність у Європарламенті - з 2 до 4 місць, повідомляє АПА з посиланням на міністра внутрішніх справ Австрії Йоганну Міклі-Ляйтнер.

"Зелені" отримали 13,9%, що для них є найкращим результатом за весь час існування партії. Вони збільшать своє представництво в Європарламенті з 2 до 3 депутатів.

Молода ліберальна партія "Нова Австрія" (NEOS) отримала 7,6% голосів і вперше проводить свого кандидата до Європарламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram