ГоловнаПолітика

Кандидат у мери Одеси Гурвіц має намір оскаржити результати виборів мера у суді

До офіційного оголошення результатів голосування

Кандидат у мери Одеси Гурвіц має намір оскаржити результати виборів мера у суді
Эдуард Гурвиц
Фото: dumskaya.net

Кандидат на пост мера Одеси, народний депутат від "УДАРу" Едуард Гурвіц заявив про намір оскаржити результати виборів мера Одеси у суді.

Відповідну заяву політика розповсюдила його прес-служба, передає "Интерфакс".

"На жаль, ми знову зіткнулися з масовою фальсифікацією результатів місцевих виборів в Одесі. У цьому випадку їх навмисно відокремили від цілком логічних результатів президентських виборів. Вже зараз ясно, що механізм фальсифікацій був комплексним. Він включав різні прийоми від організації "каруселей" до підкупу і шантажу членів виборчих комісій. Не обійшлося без активного використання адмінресурсу. Але перелякані реальною перспективою поразки шахраї перехитрили самі себе. У їх цифри повірити просто неможливо. Зрозуміло, вони будуть оскаржені в суді. У нас просто немає іншого вибору. Місто хочуть приректи на остаточну катастрофу", - заявив Гурвіц.

У своїй заяві він також зазначає, що "багато одеситів були вражені інформацією про величезний, просто фантастичний відрив, з якими на виборах мера нібито лідирує Труханов" (народний депутат Геннадій Труханов). Ці дані, на думку Гурвіца, суперечать даним екзит-полу, проведеного напередодні Комітетом виборців України та "Савік Шустер студією", здоровому глузду та реальному вибору Одеси.

За даними екзит-полу, за Гурвіца проголосувало 42,6 % виборців, а його головного конкурента Геннадія Труханова підтримало 36 % одеситів.

Тим часом, офіційні результати виборів мера Одеси озвучені не були.

За даними джерел агентства "Интерфакс" у штабах головних опонентів, Труханов випереджає Гурвіца на 10-12%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram