ГоловнаСвіт

На євровиборах лідирує Партія незалежності Сполученого Королівства

Лідер партії заявив про сильний вплив результатів голосування на внутрішню політику у Європі

На євровиборах лідирує Партія незалежності Сполученого Королівства

Партія незалежності Сполученого Королівства лідирує на загальноєвропейських виборах, повідомляє агентство AFP.

Згідно з проміжними підсумками голосування у трьох чвертях усіх регіонів, партія набирає 29 %, а правлячі консерватори - 25 % голосів.

Лідер євроскептиків Найджел Фарадж вже назвав результати "одними з екстраординарних у британській політиці за 100 років".

Партія незалежності завоювала на дев'ять місць більше у Європарламенті, ніж торік, і зараз має 22 мандати. Консерватори Девіда Кемерона отримали 16 крісел, а основна опозиційна партія - лейбористська - 14. Проєвропейським ліберал-демократам дісталося у парламенті лише одне місце.

Фарадж заявив, що майже шалений успіх євроскептиків на цих виборах ставить під питання подальшу інтеграцію у цій частині світу, і додав, що підсумки виборів дуже вплинуть на внутрішню політику у Європі.

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг попередив, що посилення позицій євроскептиків має змусити задуматися політиків Старого Світу. За його словами, ЄС має почути тих, хто розчарований у Європі. Голова британського зовнішньополітичного відомства також висловив стурбованість піднесенням "Національного фронту" у Франції. Хейг закликав Європейський Союз стати "більш гнучким та конкурентним" і менш "централізованим та віддаленим".

Голова Партії незалежності Сполученого Королівства, між тим, виступив проти будь-якого союзу з "Національним фронтом".

Прогнозується, що на нинішніх виборах до Європейського парламенту, право на участь в яких мають 388 мільйонів чоловік, радикальні партії правого та лівого спрямування отримають близько чверті мандатів. Як і очікується, остаточні підсумки голосування оголосять у понеділок, 26 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram