ГоловнаПолітика

У Придністров'ї влада блокувала голосування українців

Влада регіону відкрито радила українським виборцям не брати участі у голосуванні

Офіційна влада невизнаного Придністров'я, на території якого проживають до 90% зареєстрованих у Молдові українських виборців, відверто блокували їх голосування. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на слова Надзвичайного і Повноважного посла України в Молдові Сергія Пирожкова.

"Влада регіону відкрито радила українським виборцям не брати участі у голосуванні. Цього разу вибори пройшли за тотальної блокади, у тому числі інформаційної з боку Придністров'я, де проживає 90 % українських виборців", - заявив Пирожков.

Незважаючи на це, у виборах взяли участь 470 людей з регіону, що, на думку українського дипломата, є позитивним результатом.

Всього у виборах на двох виборчих дільницях, які відкрили на території посольства України в Кишиневі та консульства у місті Бєльці, взяли участь 782 виборці. Самі ж вибори дипломат назвав історичною подією.

"Сталася історична для України подія. В умовах політичної кризи та військової анексії Криму, коли у двох областях країни практично йде війна, вибори були вкрай необхідні для стабілізації ситуації в країні, визначення її майбутнього розвитку та здійснення кардинальних економічних реформ", - переконаний він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram