ГоловнаПолітика

МВС зареєструвало 76 порушень на виборах

31 з них містить ознаки кримінальних правопорушень

МВС зареєструвало 76 порушень на виборах

Кількість звернень про кримінальні та про адміністративні правопорушення на виборах на 18:00 становила 76.

Про це під час брифінгу сказав заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС.

За його словами, серед повідомлень, які надійшли до міліції, 31 містить ознаки кримінальних правопорушень і є найбільш резонансним. Найбільше повідомлень зареєстровано в Донецькій області - 15.

Яровий також зазначив, що в Луганській області до міліції надійшли 4 звернення, у Харківській - 3, у Запорізькій та Одеській - по 2. По одному повідомленню про правопорушення зареєстровано у Волинській, Дніпропетровській, Тернопільській, Хмельницькій і Херсонській областях.

Із них 7 подій пов'язані з пошкодженням приміщень або майна виборчих комісій (3 - у Донецькій області, 2 - у Луганській, по 1 - в Одеській і Херсонській).

Крім того, зареєстровано 9 подій, пов'язаних із захопленням невідомими особами майна виборчих дільниць, списків виборців, печаток, урн для голосування і т.д. Зокрема в Донецькій області було 8 таких випадків, у Луганській - 1.

На Донеччині були 2 факти втручання в роботу дільниці з висуненням вимог про припинення їх роботи. Тим часом у Харківській області зареєстровано факт вчинення хуліганських дій стосовно членів виборчої дільниці, причому під час затримання хулігани вчинили опір працівникам міліції.

Міліціонери також зафіксували 8 фактів пошкодження виборцями своїх виборчих бюлетенів: 2 - у Запорізькій області, по 1 - у Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Тернопільській, Харківській і Хмельницькій областях.

Нагадаємо, станом на 13:00 в Україні було зареєстровано 19 правопорушень, пов'язаних з виборами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram