ГоловнаПолітика

Тимчук: сили АТО не причетні до загибелі італійського журналіста

З мінометів, за даними групи ІО, стріляли терористи

Тимчук: сили АТО не причетні до загибелі італійського журналіста
Фото: EPA/UPG

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що сили, які беруть участь в антитерористичній операції, не причетні до загибелі біля Слов'янська італійського журналіста і його перекладача, а також поранення фоторепортера із Франції.

Про це він написав у "Фейсбуці".

Трагічна подія, що стала, за попередніми даними, результатом мінометного обстрілу, сталася біля залізничного переїзду поблизу Слов'янська.

"Найближчі позиції сил АТО в цьому районі - на горі Карачун. За оперативними даними групи "Інформаційний опір", протягом 24 травня українські силовики не застосовували мінометів у цьому районі. Також не виглядає достовірною версія вбивства і поранення журналістів з автоматичної зброї українськими силовиками. Оскільки відстань від місця події до найближчих позицій сил АТО становить не менш ніж 1,5 км", - зазначив Тимчук.

Водночас, за його даними, протягом останньої доби терористичні групи в Слов'янську неодноразово здійснювали мінометні обстріли позицій українських силовиків.

Нагадаємо, сепаратисти з Донецької народної республіки заявили, що в селі Андріївка під Слов'янськом унаслідок обстрілу загинули італійський фотокореспондент Андреа Роччелла і його перекладач Андрій Миронов, поранення отримав французький стрингер Вільям Рогульон.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram