ГоловнаПолітика

У Донецькій області голосують вже у 9 з 22 округів

Сергій Тарута оголосив, що вибори в області відбулися

У Донецькій області голосують вже у 9 з 22 округів
Доброполье, Донецкая область
Фото: Макс Левин

За даними на 14:00 позачергові вибори президента України відбуваються у 9 з 22 виборчих округів Донецької області.

Про це повідомляється на сайті Донецької ОДА.

Нагадаємо, станом на 11:00 у Донецькій області голосування організовано у 7 округах - № 47 (Олександрівка), № 49 (Добропілля), № 50 (Красноармійськ), № 61 (Волноваха), № 42 (Старобешеве), а також № № 58 та 59 (Маріуполь).

Пізніше на брифінгу заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що голосування організовано ще в одному виборчому окрузі у Донецькій області. При цьому вона не уточнила, в якому саме окрузі забезпечено волевиявлення громадян, для того щоб цією інформацією не скористалися сепаратисти.

Тепер же Донецька ОДА повідомляє про голосування вже у 9 округах. Також наголошується, що губернатор області Сергій Тарута проголосував за місцем проживання - у Маріуполі.

"Вибори в області відбулися. Однак доводиться констатувати той факт, що, на жаль, частина виборців не змогла скористатися своїм правом на волевиявлення. Ми не можемо ризикувати життям і здоров'ям наших громадян в умовах, коли вибори зриваються озброєними до зубів бойовиками. Перешкоджати людям обирати владу на своїй землі - це означає відібрати у них право голосу. Ті, хто це роблять - окупанти і варвари. Ці дії викликають обурення у більшості жителів Донбасу", - прокоментував перебіг голосування Тарута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram