ГоловнаПолітика

МВС зареєструвало 19 правопорушень на виборах

Майже всі вони - у південно-східних областях

МВС зареєструвало 19 правопорушень на виборах

Станом на 13.00 в Україні зареєстровано 19 правопорушень, пов'язаних з виборами.

Про це повідомляє прес -служба МВС.

Найбільше повідомлень до органів внутрішніх справ надійшло у Донецькій області - 9. Окрім того, 4 повідомлення зареєстровано в Луганській області, 2 - у Запорізькій, ще по 1 - в Одеській, Тернопільській, Херсонській та Харківській.

Третина від загальної кількості повідомлень (6) стосувалися пошкодження приміщення або майна виборчих комісій. Стільки ж повідомлень (6) пов'язані із захопленням невідомими особами майна виборчих дільниць, списків виборців, печаток і т.ін. Всі ці факти мали місце у Докучаєвську Донецької області. Також у Донецькій області зафіксовано 2 факти втручання у роботу виборчих ділянок з висуванням вимог про припинення їх роботи.

Окрім того, зафіксовано 3 факти пошкодження виборцями своїх виборчих бюлетенів, а також 1 повідомлення про замінування виборчої дільниці у місті Харкові, яке не підтвердилося.

За всіма отриманими повідомленнями правоохоронці проводять перевірки.

На виборчих дільницях службу несуть понад 64 тисячі правоохоронців.

Нагадаємо, що у рамках позачергових виборів президента України відкрилися та працюють 188 окружних виборчих комісій та 29017 - дільничних. До охорони громадського порядку та забезпечення належного рівня безпеки під час їх проведення залучено понад 82 тисяч співробітників правоохоронних органів та більше 17 500 членів громадських формувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram