ГоловнаСвіт

ЄС не введе секторальні санкції стосовно Росії, - Москва

Між іншим, санкції можуть торкнутися енергетичного сектору РФ

 ЄС не введе секторальні санкції стосовно Росії, - Москва
Алексей Улюкаев
Фото: http://www.peoples.ru/

Голова Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв переконаний, що Євросоюз не вводитиме секторальні санкції щодо економіки РФ.

Про це 24 травня повідомляє РИА Новости.

Очікується, що лідери країн ЄС на неформальній зустрічі у вівторок, 27 травня, обговорять три варіанти санкцій проти Росії, включаючи економічні. Найбільш жорсткий варіант може торкнутися нафтогазового сектору, також можуть бути введені обмеження на доступ до ринку капіталів та обмеження на поставки ікри та хутра.

"Щиро переконаний, що до їхньго прийняття не дійде", - сказав Улюкаєв журналістам.

ЄС визначив для себе три стадії санкцій стосовно РФ і зараз знаходиться на другій. Вона передбачає цілеспрямовані заходи проти окремих громадян та компаній. Третій етап санкцій, до якого ЄС поки не перейшов, передбачає заходи проти економіки РФ.

ЄС та США раніше ввели санкції проти РФ у зв'язку з ситуацією навколо Криму, який у березні був анексований Росією, а також через ситуацію навколо України. Захід також розглядає можливість введення проти РФ економічних санкцій, що стосуються, зокрема, енергетичного сектору. Поки рішення про перехід до економічних санкцій проти РФ не прийнято. Москва називає санкції ЄС та США неприйнятними та неконструктивними. У Москві також відкидають звинувачення Заходу в причетності РФ до подій на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram