ГоловнаСуспільствоПодії

"Народний мер" Горлівки зник у невідомому напрямку, - ЗМІ

Лідер горлівських сепаратистів прийшов до влади зі зброєю

"Народний мер" Горлівки зник у невідомому напрямку, - ЗМІ
архив
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 23 квітня, зник один з лідерів сепаратистів у Донецькій області, "народний мер" Горлівки Олександр Сапунов.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на його друзів, лідер місцевих сепаратистів перестав виходити на зв'язок.

За словами близьких Сапунова, через загострену ситуацію в місті, у п'ятницю він повинен був посадити дружину та доньку на поїзд, що йде до Росії. Приблизно об 11 годині він перестав відповідати на дзвінки. Телефон "народного мера" вимкнений або знаходиться поза зоною доступу.

Вдалося виявити автомобіль Сапунова, який був припаркований біля магазину камуфляжного одягу. Слідів злому на машині немає, в салоні був включений магнітофон.

Чинного мера, Євгена Клепа, Сапунов змістив 13 травня, заявившись до нього у супроводі його заступника Едуарда Матюхи та групи автоматників. Меру був пред'явлений наказ про призначення мером Сапунова, підписаний заступником голови самопроголошеної Донецької народної республіки Сергієм Здрилюком на прізвисько Абвер. Під дулами автоматів Клеп підписав заяву про звільнення, і влада в місті перейшла до проросійських сепаратистів.

Широку популярність Горлівка отримала у середині квітня, коли там був знайдений труп міського депутата Володимира Рибака. Чоловіка викрали і, розпоровши живіт, кинули у річку. У вбивстві депутата підозрюють лідерів проросійського руху у Донецькій області Ігоря Безлера та Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram