ГоловнаПолітика

Росія пообіцяла відвести всі війська від кордону з Україною до літа

За словами Міноборони РФ, 20 ешелонів з військами вже перебувають у дорозі

Росія пообіцяла відвести всі війська від кордону з Україною до літа
Фото: Digital Globe

Всі військові частини і підрозділи Росії, що виконували навчання в прикордонних з Україною областях, до початку літнього навчального періоду повернуться в пункти постійної дислокації, повідомляє прес-служба Міноборони Росії.

"Літаками військово-транспортної авіації з метою перевезення військ в пункти постійної дислокації з Ростовської, Бєлгородської та Брянської областей вже здійснено понад 20 рейсів, близько 20 залізничних ешелонів з особовим складом, військовою технікою та озброєнням і матеріальними засобами підрозділів Міноборони знаходяться на шляху прямування", - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з інформацією, маршрути і порядок руху автомобільних колон, залізничних ешелонів і літаків військово-транспортної авіації пророблялися так, щоб мінімізувати незручності для автомобільних, залізничних та авіаційних повідомлень. "При здійсненні маршів військових колон маршрути руху опрацьовані таким чином, щоб максимально розвантажити автомобільні дороги загального користування, які з початком сезону літніх відпусток і так відчувають підвищене навантаження", - зазначається також у повідомленні.

Нагадаємо, 19 травня в Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін дав команду повернути російські війська, які проводять "навчання" біля кордону України, в місця постійної дислокації.

Вчора Пентагон підтвердив початок відведення російських військових частин з місць дислокації неподалік від кордонів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram