ГоловнаПолітика

Україна очікує від РФ дозволу на спостережний політ над її територією, - МЗС

Москва повинна відповісти на запит МЗС до 11:00 22 травня

Україна очікує від РФ дозволу на спостережний політ над її територією, - МЗС
Фото: korrespondent.net

МЗС України заявило, що очікує від Росії дозволу на проведення спостережного польоту над російською територією після заяв про відведення військ від українського кордону.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Згідно з повідомленням, Україна і РФ є учасниками договору про відкрите небо, який передбачає низку заходів, спрямованих на підвищення стабільності, прозорості та зменшення загрози виникнення конфліктів.

"Відтак 21 травня 2014 року Україна, відповідно до розділу III додатка L договору про відкрите небо, відправила Російській Федерації каналами зв'язку ОБСЄ запит на проведення надзвичайного (позаквотного) спостережного польоту над російською територією", - сказано в повідомленні.

Також у повідомленні йдеться, що, згідно з положеннями зазначеного договору, російська сторона повинна надати відповідь на запит України протягом 24 годин, тобто до 11:00 за київським часом 22 травня.

Українська сторона сподівається, що РФ підтвердить готовність прийняти наглядову місію України згідно з договором про відкрите небо.

"Метою її проведення є зокрема перевірка інформації про заявлене російським керівництвом відведення підрозділів ЗС РФ від кордонів України", - наголошено в повідомленні.

Наприкінці сказано, що Україна вже проводила такий політ над територією РФ в березні.

Нагадаємо, напередодні МЗС зажадало від Росії пояснень з приводу навчань військової авіації в день виборів.

Раніше в середу президент РФ Володимир Путін заявив про відведення російських військ від українського кордону у зв'язку з наміром створити сприятливі умови для виборів президента, що відбудуться 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram