ГоловнаПолітика

Кучма звинуватив Москву в обмані міжнародної спільноти

Екс-президент звинуватив Медведєва у відмові від гарантій цілісності України

Кучма звинуватив Москву в обмані міжнародної спільноти
Фото: Макс Левин

Колишній президент України Леонід Кучма заявив, що, на його думку, керівництво Росії постійно обманює міжнародну спільноту.

Про це він сказав під час Третього загальнонаціонального круглого столу національної єдності, який проходить у Миколаєві.

Зокрема, екс-президент розкритикував прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва за те, що той публічно відмежувався від гарантій цілісності України, яких Росія мусила дотримуватися згідно з Будапештським меморандумом.

"Він заявив, що ніколи Росія не брала на себе зобов'язань про територіальну цілісність. Я не можу назвати (таку заяву) тими словами, як я думаю насправді", - підкреслив Кучма.

За його словами, Москва також постійно обманює міжнародну спільноту щодо наявності російських військ біля кордонів з Україною.

"І ми говоримо про братерство і так далі", - продовжив обурено Кучма.

Він також додав, що екс-президент РФ Борис Єльцин дійсно дотримувався територіальної цілісності України, а нинішнє керівництво Росії щодня обманює всіх навколо.

Нагадаємо, раніше МЗС України заявило, що вважає заяви влади Росії про відведення військ від українського кордону спробою дезінформувати міжнародну спільноту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram