ГоловнаПолітика

Арбузов побачив у діях ГПУ свідчення політичного переслідування

Екс-чиновник запевняє, що канал БТБ працював у рамках закону

Арбузов побачив у діях ГПУ свідчення політичного переслідування
Фото: Пресс-служба НБУ

Колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов розцінює заяву Генпрокуратури як свідчення політичного переслідування представників попереднього Кабміну.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою.

"Я глибоко засмучений ситуацією, яка нині складається навколо телевізійного каналу БТБ, - зазначив Арбузов. - Заяву ГПУ про початок досудового розслідування, що стосується нібито зловживання службовим становищем з мого боку для забезпечення функціонування цього каналу, неможливо інтерпретувати інакше, ніж свідчення політичного переслідування представників попереднього уряду".

"Я вже нічому не дивуюся, - зазначив він. - Особливо після заяв про моє міфічне перебування в міжнародному розшуку, про нібито

фінансування трагічних подій в Одесі. Створюється враження, що люди, які сьогодні взяли на себе керівництво країною, постійно шукають підстави для фабрикації брехливих звинувачень на мою адресу. І їхній запас креативу із цього приводу явно добігає кінця".

Арбузов наголосив, що БТБ - державний канал. "Він створювався і функціонував виключно в тих рамках, які для нього були зумовлені вітчизняним законодавством, - йдеться в заяві. - У разі виникнення будь-яких сумнівів у легітимності рішень, що стосуються роботи БТБ, проста перевірка дасть відповіді на всі питання. У кожнім разі можна провести системний аудит діяльності каналу. І вже за його результатами починати будь-які розслідування і робити відповідні заяви".

"Безумовно, такі безпідставні звинувачення ГПУ продиктовані згори, - каже Арбузов. - Як і інші правоохоронні органи, українська прокуратура сьогодні виконує команди нинішньої влади замість того, щоб стояти на службі інтересів народу. І люди, які дають вказівки, зараз значно більше стурбовані розслідуванням роботи невеликого телевізійного каналу, ніж вивченням обставин трагічних подій в Одесі, стріляниною снайперів на Майдані, складною ситуацією на Південному Сході та ін. Упевнений, що жодне "полювання на відьом" не допоможе їм затуманити свідомість звичайних українців і відволікти їх від дійсно серйозних проблем, які сьогодні існують в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram